Cilt Tipin: YAĞLI & HASSAS
Yağ bezlerinin aşırı çalışmasına bağlı olarak yağ üretiminin fazla olduğu cilt tipidir. Yağ bezleri tarafından üretilen ve gözenekler yoluyla deri üstüne ulaşan sebum, aslında cildimizin normal bariyer fonksiyonunu sürdürebilmesi için çok önemlidir. Ancak fazla miktarda üretilen sebum, hem cilt üstünde birikerek parlamaya ve yağlılık hissine neden olarak kişiyi rahatsız eder hem de ölü hücreleri tutup dökülmelerini önleyerek gözeneklerin tıkanmasına yol açar.
Gözenekler normal deri yapımızın bir parçasıdır. Belirgin olup olmamaları tıpki göz rengimiz gibi bizim yapısal bir özelliğimiz. Ancak içleri fazla sebumla dolu olduğunda belirginlikleri de daha fazla olabilir. Yağlı cilde sahip kişilerde daha belirgin ve daha fazla sayıda olma eğilimindedirler ve tıkanmalarına bağlı olarak da akne sorunu görülebilir. Yağlı cilt tipi kuru ve soğuk havalarda daha rahat idare edilebilirken, özellikle nemli yaz aylarında bakımı güç olabilir.
Hedef: Sebum üretiminin dengelenmesi, gözeneklerin belirginliğinin hafifletilmesi
Ayrıca hassas bir cilde sahipsin...
Hassas cilt kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Kuru cilt zemininde ortaya çıkabildiği gibi, ihmal edilmeye ya da cilt tipine uygun olmayan sert temizleyiciler kullanılmasına bağlı olarak da görülebilir. En belirgin özelliği soğuk ve kuru hava gibi çevresel faktörlere tahammülsüzlüğüdür. Batma, yanma, kaşıntı en sık ortaya çıkan yakınmalardır.
Hassas cilde sahip kişilerin yaklaşık yarısında kızarıklık ve yüzeyde pürüzlenme, pullanma da bu yakınmalara eşlik edebilir. Ürün kullanımından sonra yanma ve batma gibi tahammülsüzlük belirtileri yaşanabilir. Mevsimsel değişikliklerle yakınmalar artış ve azalma gösterebilir. Kontakt dermatit ve atopik egzema hastaları da hassas cilt grubunda ele alınabilir.
Hedef: Cildi tahriş edecek temizleyicilerden ve peeling benzeri uygulamalardan kaçınmak, cilt tipine uygun yeterli nemi sağlamak
Uyarı: Hassas bir cilde sahip olduğun için egzema ya da farklı deri hastalıklarının ayırt edilmesi ve uygun tedavinin başlanabilmesi için dermatolog hekiminize başvurmanı öneriyoruz.