ÜYE OL 50 TL KAZAN
1.500 TL üzeri ücretsiz kargo
ÜYE OL 50 TL KAZAN
1.500 TL üzeri ücretsiz kargo
Göz Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Göz Kremleri Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Bazılarımız yüz kremlerimizi göz çevremiz için de kullanmayı tercih ederken, bazılarımız da göz kremlerine bir servet harcayabiliyor. Peki hangisi doğru?

GÖZ KREMİ NEDİR?

Göz çevresindeki cilt, ince ve hassastır. Genellikle yaşlanma belirtileri de ilk olarak bu hassas dokuda görülür. Bu hassasiyet sebebiyle, göz kremleri, göz çevresini nemlendirmek için özel formüle edilmiş ürünlerdir. Göz kremleri söz konusu olduğunda, iki net fikrin karşı karşıya geldiğini görüyoruz: Gözaltı için özel geliştirilmiş ürünlerin işe yaradığına inananlar ve bunu abartılı bulanlar.

 GÖZ KREMİ NE İŞE YARAR?

Gözaltı bölgesinde daha az yağ bezi olduğu için daha sık kuruluk hissi yaşarız. Bu yüzden, göz altı bölgesini nemlendirmek son derece önemlidir. Gözaltı çevresi, hassasiyeti nedeniyle, yüzünüzde yaşlanma belirtilerini en erken gösteren yer.Cildin yapısını belirleyen kolajenin, ilerleyen yaşlarda azalmasıyla görülen elastikiyet kaybı, ince çizgi ve kırışıkların oluşmasına sebep olur. Bu durumu önlemek için özel geliştirilen göz kremlerini de sıklıkla görmekteyiz. Journal of Cosmetic Dermatology’nin belirttiği bazı araştırmalar, yaşlanma karşıtı göz tedavilerinin gerçekten de gözaltı pürüzsüzlüğünü iyileştirmeye ve kırışıklıkların derinliğini azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

 GÖZ KREMİ İÇERİKLERİNDE NE ARAMALIYIM?

Yaşlanma sürecini tamamen durduracak sihirli bir formül olmasa da, iyi bir göz kremi, göz altı görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Özellikle, doğru bileşenlere sahipse,-Hyalüronik Asit, cildin su tutma kapasitesini artırarak nemi korumayı sağlar.-Seramidler ve yağ asitleri, cilt dokusunu ve görünümü iyileştirmeye yardımcı olur.-Mineral yağlar, nem kaybını fiziksel olarak engelleyerek nemi korur.-Retinol, hücre döngüsünü ve kolajen üretimini hızlandırır. C vitamini, güneş hasarını azaltmaya yardımcı olur.

GÖZ KREMİ NELERİ YAPAMAZ?

- Göz altı şişkinliklerine kalıcı çözüm sağlamaz. Gözaltı şişlikleri, çoğunlukla kalıtsal olabilir. Gözaltı şişkinlikleriniz ne kadar erken yaşlarda kendini göstermeye başlarsa, kalıtsal olma ihtimali o kadar yüksektir. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmanın da, şişkinliklerin ve koyu halkaların yoğun görülmesine sebep olduğu görülmektedir. Eğer göz kreminiz size, gözaltı torbalarınızdan kurtulacağınızı vaat ediyorsa muhtemelen yüksek konsantrasyonda kafein içeriyordur. Kafein, kan damarlarını daraltır ve bu da bölgenin kan akışını azaltarak şişkinliği hafifletir. Fakat bu etki geçicidir.-Göz kremleri koyu renk halkaları azaltmaz. Radikal oksidasyon, stres, yorgunluk ve alerjiler... Gözaltlarındaki koyu renkli halkaların da pek çok faktör sebebiyle ortaya çıktığını biliyoruz. Bazen yaşam tarzımızla ilgili düzenlemeler, tuz alımını azaltmak, daha çok su tüketmek, uyku rutinini düzenlemek gibi, sorunun çözümü için iyi başlangıç olabilir. Gerçek bir çözüm içinse, doktorunuzu ziyaret etmeli ve bazı dermokozmetik işlemlerden faydalanmalısınız. 

GÖZ KREMİ KULLANMALI MIYIM?

Cildinizin ihtiyacına göre bir göz kremi kullanmaya değer olduğunu söyleyebiliriz. Genç bir cilde sahip 20’li yaşlar için göz altına büyük bir yatırım yapmak yersiz olabilir ama unutmamak lazım ki göz kremleri normal nemlendiricilere göre daha hızlı emilim sağlaması için özel olarak formüle edilir. Henüz ince çizgiler veya kırışıklıklara sahip olmasanız bile, bir gün bununla karşılaşmanın kaçınılmaz olduğunu söylersek yanılmış olmayız. Bu konuda endişeleri gidermek ve erken yaşlanma belirtilerini azaltmak için göz kremlerinde doğru içerikleri aramak ve uygun ürünü kullanmak önemli. Unutmamak gerekir ki, vitamin ve mineralden zengin beslenmek, bol su içmek, egzersiz yapmak, uyku saatlerine dikkat etmek ve güneş kremi kullanmak, sağlıklı bir cildin en temel ihtiyaçlarıdır.

Paylaş: